søndag 26. februar 2012

Hvordan søke om et forbrukslån utenom de du får i butikken

I noen butikker så tilbyr de deg ofte finansiering om du skal kjøpe møbler og hvitevarer. Det er et såkalt lån til forbruk, kalt forbrukslån. Det er et lån hvor de ikke stiller annen sikkerhet enn at du har en fast jobb med moderat inntekt og ikke har sluntret unna regninger tidligere. Ingen betalingsanmerkninger altså, men hvis du har det kan du lett slette dem ved å enkelt og greit betale inkassoregningene dine.

For da forplikter kreditt rating byråene å slette informasjonen om din anmerkning så snart de kan bekrefte at du har betalt. Skal du handle flere steder, utenfor en butikk eller privat så kan det være greit å søke om et forbrukslån utenfor det butikkene tilbyr. Da kan du også oppnå lavere rente og bedre vilkår på lånet enn om du går for butikkenes forbrukslån. Du vil også få pengene rett på konto og kan egentlig bruke dem til akkurat hva du vil.

For å søke om et forbrukslån kan du se på nettet. Der har de fleste banker og andre tilbydere listet opp en rekke med tilbud klare til deg. Etter en lovendring, så er de også pålagt å vise deg hva totalprisen på hele lånet blir dersom du skulle gå for det. Det blir litt lettere å finne frem til et lån som du selv har råd til på den måten, og du kan se hva det vil koste deg å låne fremfor å spare opp noen måneder før du handler.

Når du finner frem til en eller flere, anbefaler å finne frem flere banker om du skal søke siden det kan hende du får avslag fra noen, så er det bare å fylle inn i skjema de har på internettsiden sin og klikke søk. Så vil du etter søkeprosessen få svar om du fikk ditt forbrukslån, eller så blir du kontaktet av en medarbeider hos dem for mere informasjon om de føler at de trenger det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar