mandag 28. mai 2012

Hvordan øker du kredittkortgrensen på ditt kredittkort


Hvordan øker du kredittkortgrensen på ditt kredittkort

Når du får ditt første kredittkort så vil du nesten alltid få en lavere grense enn det som er maksimalt mulig hos kredittkortleverandøren din. Grensene varierer, men starter som regel på 5000 for studenter og de som ikke har vært i fast jobb de siste årene og kan gå opptil 50000 for de som er i fast jobb. For de fleste av oss så holder dette i massevis og er ingenting å henge seg opp i. Ønsker du derimot å bruke kredittkortet til vanlige utgifter og samtidig en og annen ekstra god mulighet som et ekstra godt tilbud på møbler, tv og anlegg så kan det være greit å ha en litt større grense på kredittkortet.

Grensen er enten satt av kredittkortleverandøren din eller så kunne du velge grense selv når du bestilte kredittkortet.  Er grensen satt av de som ga deg kredittkortet så er denne basert på flere faktorer som årslønn ut ifra selvangivelse, 3 siste lønnsslipper, andre lån og ditt kundeforhold. Har du kredittkort fra din faste bank så har du også et tidligere kundeforhold til dem som de kan vurdere deg ut ifra. Det gjelder altså å betale regninger i tide og sørge for at det ikke er noen problemer på den fronten.

Har du ikke tidligere hatt et kundeforhold til de som utstedte kredittkortet til deg så lønner deg seg å bruke det aktivt en periode. For om de ser at du bruker ditt kredittkort jevnlig og betaler regningene i tide, så vil de etterhvert sende deg brev med muligheter for å øke grensen. Gjør de ikke dette kan du også ringe inn til dem og be om at de revurderer deg og øker grensen din ytterligere. Det er kun en telefon som skal til hvor du spør om dette, noen krever at du underskriver på at du ønsker høyere grense i ettertid av samtalen. Vanskeligere er det ikke. Alltid kjekt å ha en litt høyere grense enn det som akkurat er nødvendig til vanlig, plutselig blir det en kortere periode hvor det kan hjelpe deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar